Studije slučaja

Bitka za bebe

 
 

OPIS KAMPANJE

 

 

BROJ OBJAVA

• Ukupan broj objava: 1174

• Štampani mediji: 403

• TV i radio: 177

• Internet: 594

 

Kako je nastala “Bitka za bebe”?

Inkubatori u Srbiji bili su stari i po 40 godina godina - stariji od roditelja mnogih prevremeno rođenih beba kojima predstavljaju prvi dom. Ovim inkubatorima je odavno istekla garancija, rezervne delove za njih je gotovo nemoguće nabaviti, dok servisiranje predstavlja nemoguću misiju. Smrtnost novorođenčadi teške do 999 grama u Srbiji dostigla je 65%. Pod tim okolnostima, u pitanje je dovedeno osnovno ljudsko pravo – pravo na život! Zdravstvenim institucijama u Srbiji je, da bi zaštitile to pravo, bilo potrebno najmanje 100 novih, savremenih inkubatora. Napori koje su u tom pravcu ulagali pojedinci, država i državne institucije nisu bili dovoljni da bi se problem rešio. Stoga je pokrenuta  humanitarna akcija “Bitka za bebe” čiji je cilj bio da se prikupe sredstva za kupovinu 100 novih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane.

 

Šta je bio cilj našeg angažovanja?

Građani Srbije kao i većina privrednika u najvećem broju nisu bili svesni postojanja ovog problema. Međutim, naša misija nije bila da se obratimo pojedincima za donacije,jer bi to bilo kratkoročno rešenje. Naša misija je bila da podstaknemo čitavu javnost da se uključi u “Bitku za bebe” i na taj način izvrši svojevrstan pritisak na one koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu. Prevremeno rođene bebe su najmlađi i najhrabriji borci koje je svet ikada video. Oni svakog dana vode bitku u kojoj je jedina nagrada život. Oni su hrabri, oni nikada ne plaču, oni nikada ne odustaju od borbe. Oni su naši heroji. Ali bitka koju oni vode, nije i ne sme nikada biti samo njihova bitka. Mi smo pozvali medije da prenesu ovu informaciju do svih hrabrih ljudi koji su u mogućnosti da pomognu. Naše sredstvo su bile naše reči kojima smo kroz medije motivisali pojedince i kompanije da se priključe borbi i u skladu sa svojim mogućnostima stanu u borbene redove “Bitke za bebe”.

 

Direct Media PR “Bici za bebe”

Direct Media PR je na samom početku prepoznala važnost ove akcije i uložila sve svoje kapacitete u službu “Bitke za bebe” u cilju podizanja svesti čitave javnosti o problemima sa kojima se svakodnevno susreću prevremeno rođene bebe u Srbiji i animiranja pojedinaca i kompanija koje su u mogućnosti da doniraju sredstva za kupovinu novih inkubatora.

 

Naš angažman:

• Kreiranje strategije odnosa s javnošću tokom čitave kampanje kao i određivanje taktike za svaku od aktivnosti pojedinačno. ( Događaji kao što su: fudbalska utakmica FK Crvena zvezda – IMN Montevideo Bog te video, košarkaški meč KK Crvena zvezda Beograd – KK Bajern Minhen, proslava Dana pobede u “Bici za bebe” koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u prisustvu predsednika Republike Srbije, Borisa Tadića, predsednice Parlamenta, Slavice Đukić-Dejanović, Ministra zdravlja, Zorana Stankoviča,  predstavnika svih donatora i ostalih važnih ličnosti, mnogi drugi sportski događaji, izložbe, humanitarne žurke itd. )

• Pisanje i slanje poziva za konferencije i uručenja inkubatora u gradovima širom Srbije, izrada saopštenja za medije, pisanje i slanje PR tekstova

• Pisanje PR izveštaja

• Organizacija konferencija za medije i pomoć u organizaciji drugih događaja